Vakaanmelding

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de blackboardpagina van het vak.

Aanmeldperiodes

​Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiodes voor de bachelor- en de mastervakken van studiejaar 2017-2018 zijn:

Semester    Start aanmeldperiode  Sluiting aanmeldperiode
 Semester 1  Di 13 juni 2017 (08.00 u)  Di 27 juni 2017 (13.00 u)
 Semester 2  Di 5 dec 2017 (08:00 u)  Di 19 dec 2017 (13:00 u)

Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

Stappenplan vakaanmelding

Stap 1: Schrijf je in voor je opleiding via Studielink

Doe via Studielink een inschrijfverzoek voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig.*  Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken.

* Bij aanvraag of wijziging van een DigiD ontvang je binnen 5 dagen een activeringscode.

Stap 2: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

Stap 4: Bekijk je rooster

Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Indien je je aanmeldt voor werkgroepen, zorg dan dat je overlap in je rooster voorkomt.

Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Stap 6: Controleer je vakaanmelding

Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

NB: Voor alle studenten geldt een aanwezigheidsplicht bij het eerste college van een werkgroep. Als je zonder bericht aan de docent afwezig bent, verlies je het recht op plaatsing in het vak.

Afmelden voor vakken

• Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de tweede week na de start van het onderwijs.
  • Het is belangrijk je af te melden voor de vakken waaraan je niet deelneemt. Wanneer je staat aangemeld maar niet deelneemt, ontvang je als resultaat een NAP (Niet Aanwezig). Bovendien houd je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.

Published by  Faculty of Humanities

19 June 2017