Tekst en communicatie (Communicatie en informatiewetenschappen)

In het duale masterprogramma Tekst en communicatie leer je hoe je een schriftelijke boodschap effectief overbrengt op de doelgroep. De theorie van goede schriftelijke communicatie breng je in de praktijk tijdens een full-time betaalde stage van een half jaar bij een bedrijf of organisatie.Tekst en communicatie: een ijzersterke combinatie

Goede en overtuigende teksten zijn voor iedere organisatie van essentieel belang. In de master Tekst en communicatie leer je hoe je een boodschap afstemt op de doelgroep. Je combineert academische vakken over adequate en effectieve communicatie met praktijkgerichte vakken, waarin je vaardigheden ontwikkelt in het geven van communicatieadviezen. Er is veel aandacht voor de beroepspraktijk en het zelf schrijven van teksten. 

Carrièreperspectief

De duale master Tekst en communicatie bereidt je voor op functies als tekstschrijver, copy writer/editor, online tekstschrijver, medewerker marketing en communicatie, beleidsmedewerker interne/externe communicatie en contentprofessional.

Waarom deze master aan de UvA?

  • De master Tekst en communicatie biedt de theoretische achtergronden van goede en overtuigende communicatie, gecombineerd met praktische vaardigheden in het zelf ontwerpen en schrijven van teksten. In de afsluitende stage pas je deze kennis en vaardigheden toe in de praktijk. Deze combinatie is uniek in Nederland.
  • In de master Tekst en communicatie komen alle aspecten van tekst als overtuigingsmiddel aan de orde, bijvoorbeeld ook gedragsbeïnvloeding door middel van tekst. 
  • Het onderwijs wordt gegeven door experts die zelf onderzoek doen naar de verschillende aspecten van verbale communicatie en argumentatie in domeinen als medische communicatie, politieke en juridische communicatie en commerciële communicatie.
  • De praktijkgerichte vakken worden verzorgd door experts op het terrein van journalistieke vaardigheden en communicatie binnen professionele organisaties.
  • Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen en met name in de praktijkgerichte vakken is er veel aandacht voor individuele begeleiding.

Diploma

Tekst en communicatie is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Communicatie en informatiewetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Communicatie  en informatiewetenschappen en de titel Master of Arts (MA).


Degree programme
MA Communicatie en informatiewetenschappen
Type
Regular study programme
Mode
Full-time
Credits
90 ECTS, 18 months
Language of instruction
Dutch
Starts in
September
CROHO code
60833

Published by  Faculty of Humanities