Specialisatie

Boekwetenschap en handschriftenkunde

Middeleeuwen

Binnen het programma Boekwetenschap en handschriftenkunde is een studiepad uitgezet voor belangstellenden in de mediëvistiek. Deelnemers aan deze specialisatie maken kennis met de uitgangspunten, doelstellingen, methoden en technieken van boekhistorisch onderzoek. Zij doen onderzoek naar middeleeuwse handgeschreven en gedrukte boeken (handschriften en incunabelen).

Ook de keuzeruimte wordt gevuld met vakken op het terrein van de mediëvistiek, zoals bijvoorbeeld in 2012 met de module 'Toernooicultuur in de Middeleeuwen' (6 EC), die verzorgd werd door de opleiding Middeleeuwse Geschiedenis, en twee blokken (2 x 6 EC) bij de opleiding Kunstgeschiedenis, getiteld 'Voorschriften verbeeld. Regels in de Middeleeuwen'. Het aanbod van keuzevakken varieert van jaar tot jaar.
De specialisatie Middeleeuwen van het programma Boekwetenschap en handschriftkunde wordt afgesloten met een masterscriptie over een Middeleeuws onderwerp (18 EC).

Meer informatie over de vakken van de specialisatie Middeleeuwen staat in de digitale UvA Studiegids bij de masteropleidingen:

Specifieke vragen over de specialisatie Middeleeuwen kunnen gestuurd worden aan prof. dr. J.A.A.M. (Jos) Biemans j.a.a.m.biemans@uva.nl.

 

Published by  Graduate School of Humanities

28 February 2013