Geschiedenis (Educatie en communicatie)

Wil je je op academisch niveau verder verdiepen in het vakgebied geschiedenis én tegelijkertijd didactische vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor de master Geschiedenis (Educatie en communicatie)!Wetenschappelijk onderlegd en didactisch vaardig

Door te kiezen voor de combinatie tussen educatie en vakinhoud vergroot je op een bijzondere manier je kennis. Je verwerft expertise in het doen van historisch wetenschappelijk onderzoek en in de vakdidactiek. Tijdens de opleiding werk je dagelijks aan innovatieve en inspirerende voorbeelden uit de theorie en de praktijk. Je leert op een verfrissende manier na te denken over het werkveld onderwijs en deze te onderzoeken. Hierdoor ontwikkel je een eigen onderwijsstijl. Daarnaast word je geschoold in pedagogiek, waarbij je didactisch verantwoorde keuzes leert maken en je lessen goed leert in te richten. Je krijgt uitgebreide begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen specialisatie, profiel en onderwijsvisie door zowel docenten van de master geschiedenis als de docenten van de lerarenopleiding.

Veel praktijk binnen het onderwijs

Vanaf halverwege het eerste jaar tot aan het einde van de opleiding loop je stage. In deze 1,5 jaar doe je veel praktijkervaring op en ontwikkel je je tot een docent die stevig in zijn schoenen staat. 

Vaardigheden van onschatbare waarde

Als eerstegraads docent beschik je over een groot arsenaal aan vaardigheden. Het leraarschap vergt flexibiliteit, samenwerking met anderen, en een onderzoekende, analytische, kritische en reflectieve houding. Het is een dynamisch en uitdagend beroep dat vraagt om mensen die kunnen innoveren en anderen kunnen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in tal van beroepen. Je leert een vak waar je alle kanten mee uit kunt!

Diploma

Na afronding van de master Geschiedenis (Educatie en communicatie) ben je eerstegraadsbevoegd docent geschiedenis en krijg je de titel Master of Science (MSc). Dit betekent dat je aan de slag kunt in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ben je uitstekend voorbereid op andere functies in de educatieve sector. Zo kun je bijvoorbeeld onderwijs geven aan volwassenen.


Degree programme
MA
Type
Regular study programme
Mode
Full-time
Credits
120 ECTS, 24 months
Language of instruction
Dutch
Starts in
September

Published by  Faculty of Humanities