Kunstgeschiedenis (Kunst- en cultuurwetenschappen)

In de master Kunstgeschiedenis onderzoek je beelden en objecten in de ruimste zin van het woord, en profiteer je optimaal van de vele unieke musea en kunstcollecties die de stad Amsterdam rijk is.Kunstgeschiedenis: beeld in de ruimste zin   

Kunst maakt tegenwoordig - in allerlei vormen - deel uit van het wereldwijde medialandschap, waarin beelden permanent circuleren. Hoe beïnvloeden historische en actuele beelden ons? Welke ideeën brengen ze over? Wat is eigenlijk een beeldcultuur of een beeldtraditie? In de master Kunstgeschiedenis onderzoek je, op een analytische en historische wijze, beelden en objecten in de ruimste zin van het woord: schilderijen, sculpturen, gebouwen, kunstnijverheid, steden, tuinen, installaties, nieuwe media en concepten.

Waarom Kunstgeschiedenis aan de UvA?

  • De opleiding Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam is de grootste binnen Nederland. Dankzij haar brede staf heeft Kunstgeschiedenis vele bijzondere specialismen in huis.
  • In Amsterdam zijn de belangrijkste musea van Nederland gevestigd. De opleiding onderhoudt goede contacten met de museale wereld in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten.
  • Studenten Kunstgeschiedenis aan de UvA profiteren dan ook volop van de unieke kunstcollecties, het grote aanbod van culturele organisaties en de architectonische rijkdom van de stad. Zij wonen vlakbij hun studieobjecten, uiteenlopend van middeleeuwse miniaturen tot de moderne nieuwbouw van het Stedelijk Museum.
  • Studenten hebben er veel vrijheid om die aspecten en periode(s) binnen de kunstgeschiedenis te kiezen die hen het meest interesseren. Op deze wijze kunnen zij hun kennis van de kunstgeschiedenis verdiepen of juist verbreden.

Deeltijdopleiding

Het eenjarige masterprogramma Kunstgeschiedenis wordt ook in deeltijd aangeboden. De deelopleiding duurt twee jaar en je haalt 12 of 18 EC per semester (30 EC in een jaar). Deeltijdstudenten volgen het onderwijs samen met de voltijdstudenten en kiezen eveneens voor een van bovengenoemde specialisaties. De invulling van de specialisatie gaat in overleg met de programmacoördinator van de opleiding (zie: Contact opleiding).

Diploma

Kunstgeschiedenis is een masterprogramma van de geaccrediteerde opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je het wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.


Degree programme
MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type
Regular study programme
Mode
Full-time, part-time
Credits
60 ECTS, 12 months
Language of instruction
Dutch
Starts in
September
CROHO code
60087

Published by  Faculty of Humanities