For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Master

Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)

In het masterprogramma Publieksgeschiedenis bestudeer je alle mogelijke vormen waarin geschiedenis aan een breed publiek gepresenteerd kan worden.

Houd mij op de hoogte

Geschiedenis voor een breed publiek

Publieksgeschiedenis is een unieke wetenschappelijke opleiding, waarin theoretische vakken worden gecombineerd met een uitgebreide stage. Je bestudeert de theoretische problemen die de alledaagse omgang met geschiedenis met zich mee kan brengen. Tijdens de stage word je in de praktijk getraind in het presenteren van historisch onderzoek aan een breed publiek.

In de master Publieksgeschiedenis leer je historische kennis te vertalen naar een specifiek publiek. Je gaat uit van je vaardigheden en kennis als historicus, maar gebruikt deze zodanig dat het beoogde publiek bereikt wordt. Als public historian doe je dit bijvoorbeeld door:

  • historische documentaires of tentoonstellingen te maken;
  • historische festiviteiten en herdenkingen te organiseren;
  • over geschiedenis te publiceren voor een specifiek publiek;
  • of  lokale en landelijke overheidsinstellingen te adviseren op het gebied van geschiedenis.

Publieksgeschiedenis in deeltijd

Het programma wordt ook in deeltijd aangeboden en duurt in dat geval anderhalf jaar. Je volgt dan maximaal 40 EC per jaar (20 EC per semester). Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Het studieplan voor de deeltijdopleiding stel je samen in overleg met de mastercoördinator (zie: Contact).

Diploma

Publieksgeschiedenis is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Geschiedenis. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Brochure ontvangen?

In onze brochure staan enkele aspecten van dit masterprogramma bij elkaar.

Download brochure

Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)
Degree programme MA Geschiedenis
Type Regular study programme
Mode Full-time, part-time
Credits 60 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch
Starts in September
CROHO code 66034