Geschiedenis (research)

Het tweejarige onderzoeksprogramma Geschiedenis is een uitdagend en inspirerend programma voor studenten met grote belangstelling voor historisch onderzoek.Voorbereiding op een wetenschappelijke carrière

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een intensief programma dat een goede basis vormt voor eventuele vervolgstappen in de wetenschappelijke wereld. Het trainen van onderzoeksvaardigheden neemt een belangrijke plaats in. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld. Je leert wetenschappelijke artikelen schrijven en kunt uiteindelijk een aanvraag voor een promotieplaats opstellen.

Geschiedenis aan de UvA

Voor studenten Geschiedenis heeft de Universiteit van Amsterdam een brede keuze aan interessegebieden en specialisaties. Er wordt een grote variëteit aan historisch onderzoek gedaan. Behalve de klassieke historische specialisaties als de middeleeuwse en nieuwste geschiedenis, kunnen studenten ook kiezen voor een specialistische onderzoeksrichting als Cultuurgeschiedenis of Gouden Eeuw.

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.


Degree programme
Research MA Geschiedenis (research)
Type
Regular study programme
Mode
Full-time
Credits
120 ECTS, 24 months
Language of instruction
Dutch
Starts in
September
CROHO code
60139

Published by  Faculty of Humanities