For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Research Master

Geschiedenis (research)

Het tweejarige onderzoeksprogramma Geschiedenis is een uitdagend en inspirerend programma voor studenten met grote belangstelling voor historisch onderzoek.

Houd mij op de hoogte

Voorbereiding op een wetenschappelijke carrière

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een intensief programma dat een goede basis vormt voor vervolgstappen in de wetenschappelijke wereld. Het trainen van onderzoeksvaardigheden neemt een belangrijke plaats in. Je ontwikkelt een scherpe en ruime blik op de wereld. Je leert wetenschappelijke artikelen schrijven en kunt uiteindelijk een aanvraag voor een promotieplaats opstellen.

Geschiedenis aan de UvA

Voor studenten Geschiedenis heeft de UvA een brede keuze aan interessegebieden en specialisaties. Er wordt een grote variëteit aan historisch onderzoek gedaan. Behalve de klassieke historische specialisaties als de middeleeuwse en nieuwste geschiedenis, kunnen studenten ook kiezen voor een specialistische onderzoeksrichting als Stadsgeschiedenis of Gouden Eeuw.

Diploma

Het onderzoeksprogramma Geschiedenis is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Geschiedenis en de titel Master of Arts (MA).

Brochure ontvangen?

In onze brochure staan enkele aspecten van dit masterprogramma bij elkaar.

Download brochure

Geschiedenis (research)
Degree programme Research MA Geschiedenis (research)
Type Regular study programme
Mode Full-time
Credits 120 ECTS, 24 months
Language of instruction Dutch
Starts in September
CROHO code 60139