Carrièreperspectief

Nederlandse letterkunde (onderzoeksmaster)

De arbeidsmarkt

Als je het onderzoeksprogramma Nederlandse letterkunde hebt afgerond, beschik je over een grote kennis van literatuur, je hebt een goed analytisch vermogen, je kunt voortreffelijk formuleren, en weet wat er in de wereld van literatuur en letterkunde te koop is. Je weet waar het in de actuele debatten over literatuur, cultuur, identiteit en onderwijs om gaat en je bent nu ook in staat je in die debatten te mengen.

Heb je uitgesproken academische ambities, dan doen we er alles aan om je op weg te helpen met het schrijven van een proefschrift. Maar niet alleen een loopbaan in de wetenschap behoort tot je mogelijkheden. Dankzij je academische vaardigheden heb je ook elders op de arbeidsmarkt uitstekende perspectieven.

Zo kun je terechtkomen

  • bij een uitgeverij
  • bij een literaire instelling
  • bij een museum
  • in de journalistiek (bijv. als literair recensent)

De opleiding bevindt zich in het centrum van de Nederlandse cultuur en literatuur; Amsterdamse en Utrechtse neerlandici onderhouden nauwe contacten met uitgeverijen, cultuurredacties en literaire organisaties in de Randstad. Veel van onze alumni danken hun banen mede aan het feit dat ze al tijdens hun studie konden beginnen met het aanleggen van een netwerk in de culturele wereld.

Published by  Graduate School of Humanities

1 November 2012