Meld je aan voor een masterprogramma

Vanaf half november is het mogelijk om je aan te melden voor een masterprogramma in de Geesteswetenschappen bij de UvA. Alle masterprogramma's starten in september.

Let op: het aanmeldproces voor het academisch jaar 2019-2020 zal verlopen via het online aanmeldformulier in MyInfo. Bekijk het aanmeldproces voor het academisch jaar 2019-2020.

Doe een verzoek tot toelating bij de Graduate School of Humanities

Nadat je je in Studielink hebt ingeschreven voor de juiste masteropleiding (zie hiervoor het Studielink-overzicht), meld je je bij de Graduate School of Humanities aan voor toelating tot het masterprogramma. Vul hiervoor het online aanmeldformulier in en upload de gevraagde documenten. Je complete dossier zal worden beoordeeld door de selectiecommissie van het masterprogramma.
We raden je aan de browsers Internet Explorer of Chrome te gebruiken bij het invullen van het formulier.

Meld je je voor het eerst aan?

Is het de eerste keer dat je je bij de GSH aanmeldt, dan vul je het online aanmeldformulier hieronder in, en upload je de gevraagde documenten.

Heb je je al eens eerder aangemeld bij de GSH?

Heb je al een keer een aanmelding gedaan, of wil je een bestaande aanmelding wijzigen?  Omdat ons aanmeldsysteem je herkent, kun je niet het reguliere aanmeldformulier (zie boven) invullen. Stuur dan een email naar AdmissionsMA-fgw@uva.nl met daarin je naam, studentnummer en voor welk programma je je wil aanmelden.

Persoonlijke Service Pagina

Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld krijg je een Persoonlijke Service Pagina. Hier upload je alle aanmelddocumenten en kan je de status van je aanmelding volgen. Zorg ervoor dat je altijd de browsers Internet Explorer of Chrome als je je documenten uploadt.

Aanmelddocumenten

Een online aanmelding bestaat uit de volgende documenten:

 1. Officiële BA cijferlijst 
  Uitz. UvA-studenten kunnen een print screen van hun cijfers uit SiS uploaden.  
 2. BA diploma (als je die al hebt)
 3. Motivatiebrief
  Voor selectieve programma’s geldt de motivatiebrief als één van de selectiecriteria. Voor niet-selectieve programma’s geldt de motivatiebrief niet als selectiecriterium maar dient deze aan te tonen dat je verwachtingen van het masterprogramma overeenkomen met de inhoud van het programma. Ook dient de motivatiebrief als beginpunt voor tutorgesprekken waarin jouw academische focus binnen het masterprogramma zal worden besproken.
 4. CV (inclusief contactgegevens van twee referenten)
 5. Voorbeeld academisch geschreven werk in de voertaal van het programma (5-10 pagina's)
 6. Bij Engelstalige masters: Engelse taaltest (tenzij je bent vrijgesteld)
 7. Programmaspecifieke documenten (indien van toepassing)
Introductiebijeenkomst Aula

Jeroen Paling, P.C.Hoofthuis

Published by  Graduate School of Humanities

13 October 2018