Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Dual Master

Redacteur/editor (Neerlandistiek)

Opslaan in favorieten

Het duale masterprogramma Redacteur/editor is een academische voorbereiding op een specifiek beroep. Binnen het programma doe je een halfjaar praktijkervaring op bij een uitgeverij. Dit masterprogramma biedt een gedegen inhoudelijke scholing met de mogelijkheid om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.

Werken bij een uitgeverij?

Een auteur schrijft een tekst, maar het is de uitgever die er een boek van maakt. Binnen de dynamische uitgeverswereld is behoefte aan inventieve medewerkers met een brede achtergrondkennis en belezenheid. Een baan binnen de uitgeverij is voor veel studenten een concreet en aantrekkelijk perspectief.

De master Redacteur/editor aan de UvA

Dankzij de combinatie van theorie en praktijk is de duale master Redacteur/editor uniek in Nederland. Amsterdam is bovendien de meest uitgelezen plaats voor deze opleiding: hier zijn belangrijke Nederlandse uitgeverijen gevestigd.

Studentprofiel

Voor de duale master Redacteur/editor selecteren we studenten met uiteenlopende bachelorachtergronden. Je komt in aanmerking voor deze master als je voldoet aan de toelatingseisen en aantoonbaar beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt een sterke wetenschappelijke interesse in de traditie en jongste ontwikkelingen in het boekenvak;
  • Je bent in staat om zelfstandig onderzoek te doen, theoretische kennis toe te passen en oplossingen te vinden voor uitdagingen in het boekenvak;
  • Je beschikt over een goede algemene ontwikkeling, een uitstekende schrijfvaardigheid en sociale vaardigheden.

Diploma

Redacteur/editor is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Neerlandistiek. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Neerlandistiek en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma MA Neerlandistiek
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 90 EC, 18 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60850