Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Master

Midden-Oostenstudies

Opslaan in favorieten

In de master Midden-Oostenstudies word je opgeleid tot deskundige op het gebied van de wereldregio Midden-Oosten en Noord-Afrika. Je ontwikkelt interdisciplinaire onderzoeksvaardigheden en richt je op de moderne tijd. De master heeft drie specialisaties.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Midden-Oostenspecialist van de 21ste eeuw

In het masterprogramma Midden-Oostenstudies bestudeer je het hedendaagse Midden-Oosten en Noord-Afrika vanuit interdisciplinair of juist specialistisch perspectief. Je doet de kennis en vaardigheden op die cruciaal zijn om grip te krijgen op de situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Samen met je medestudenten werk je aan onderzoeks- en beleidsvraagstukken, waarbij je gebruikmaakt van elkaars disciplinaire expertise. Zo leer je interdisciplinair te opereren en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van complexe problemen.

Binnen deze master kun je ook kiezen voor Arabische studies of Hebrew and Jewish Studies (Engelstalig).

Waarom Midden-Oostenstudies aan de UvA?

  • Actueel: de master Midden-Oostenstudies aan de UvA is expliciet gericht op de moderne tijd.
  • Arbeidsmarkt: in deze master leer je onderzoeksresultaten te vertalen naar maatschappelijk relevante toepassingen. Hiermee geeft de UvA je een optimale voorbereiding op je toekomst na deze master.
  • Student-led: je levert zelf een belangrijke bijdrage aan de inhoud van de werkgroepen, waardoor je snel zelfstandig onderzoek leert te doen.
  • Ruime keuzevrijheid: er zijn veel opties waarmee je je vrije ruimte kunt benutten om een eigen richting te geven aan je expertise. 
  • Research-based: je krijgt colleges van stafleden die zelf onderzoek doen naar hetgeen ze doceren; zo ben je verzekerd van cutting edge onderzoeksresultaten.

Diploma

Midden-Oostenstudies is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Midden-Oostenstudies en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma MA Midden-Oostenstudies
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 60842