Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Master
Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)
Opslaan in favorieten

Carrière

De arbeidsmarkt

Een publiekshistoricus is een duizendpoot die theoretische kennis en de historische methode op een vanzelfsprekende wijze weet te verbinden met praktisch handelen en publieksgerichtheid. Dankzij de samenwerkingsprojecten en de stage heb je tijdens de master ervaring opgedaan met verschillende soorten overdrachtsmiddelen en instellingen en een netwerk opgebouwd. Je komt publiekshistorici tegen in bijvoorbeeld uitgeverijen, mediabedrijven, journalistiek, maatschappelijke instellingen, musea en archieven, onderwijs, de universiteit en overheidsinstellingen.

Ad van Liempt (programmamaker, historicus en journalist)

"Wat me bij de masteropleiding Publieksgeschiedenis opvalt, is de combinatie van gedegen onderzoek en praktische vaardigheid die de studenten vertonen. Ze zoeken iets uit, en maken er daarna een goed, toegankelijk verhaal van, geschreven of zelfs op video. Op zulke historici zitten veel musea en erfgoedinstellingen te wachten."

Academische carrière

Ambieer je een carrière in de wetenschap, dan bestaat ook de mogelijkheid om over te stappen naar de tweejarige research master Geschiedenis.

Alumnikring

Wil je ook na je opleiding op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied, en ervaringen uitwisselen met andere afgestudeerden, dan kun je lid worden van de Alumnikring Publieksgeschiedenis.

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld wordt wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt is er een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst geeft inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunnen maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opname van de bijeenkomst kun je in verschillende delen hieronder bekijken.