Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Master
Publieksgeschiedenis (Geschiedenis)
Opslaan in favorieten

Open huis

Wat houdt deze studie in?
In deze video delen de mastercoördinator en (oud-)studenten van de master Publieksgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers.
Meet and Ask sessie terugkijken
Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 30 studiepunten per jaar, ofwel 12-18 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

Zo zag het Amsterdamse studentenleven er vroeger uit
Studenten van deze master maakten vijf korte documentaires over het Amsterdamse studentenleven in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De video’s zijn onderdeel van het project Biografie van Amsterdam.
Studenten Publieksgeschiedenis vertellen het verhaal achter omstreden straatnamen
In opdracht van de Gemeente Amsterdam bedachten studenten van de UvA-master Publieksgeschiedenis manieren om buurtbewoners te informeren over de geschiedenis achter de straatnamen.
'In Amsterdam zit je in de brandhaard van de publieksgeschiedenis, waardoor je meteen een netwerk aanlegt.'
Anne-Goaitske Breteler, alumna Publieksgeschiedenis
Geschiedenis aan de UvA
Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.