Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Research Master
Geschiedenis (research)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of de onderzoeksmaster Geschiedenis echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Masterweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke master écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask-sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt stellen aan docenten en studenten. De eerstvolgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Masterweek, 12 t/m 19 februari 2022.

ASK UvA: Geschiedenis

Een korte Q&A met Lotte, PhD student Geschiedenis aan de UvA: Wat heeft de opleiding Geschiedenis bijgedragen aan je loopbaan?

Meet & Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen de coordinator van de master en een student wat je leert tijdens de opleiding.

Veelgestelde vragen

  • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

    Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

Meer weten over de onderzoeksmaster Geschiedenis? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

ASK UvA: Geschiedenis

Een korte Q&A met journalist Hanna: Wat heeft de opleiding Geschiedenis bijgedragen aan je loopbaan?

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek op de disciplinepagina van Geschiedenis wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Campustour

Geschiedenis studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.