For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Stap 3: Schrijf je in via Studielink

Het aanmelden voor een opleiding begint met een verzoek tot inschrijving via Studielink. Studenten die in Nederland wonen hebben hiervoor een DigiD nodig.

Let op: je verzoek tot inschrijving in Studielink is stap 3 van het inschrijfproces. Ga voor stap 1: Check de deadlines en stap 2: Check de toelatingseisen naar de pagina over 'Toelating en inschrijving' van jouw masterprogramma.

Na het indienen van je verzoek tot inschrijving in Studielink, zal je stap 4: Activeer je UvAnetID en stap 5: Doe je masteraanmelding in MyInfo moeten doorlopen. Bekijk het inschrijfproces voor een compleet overzicht van de stappen die je dient te doorlopen.


Inschrijven via Studielink

 • Check je DigiD (voordat je in Studielink begint)
 • Dien een verzoek tot inschrijving in voor het masterprogramma
  • Lees de Step-by-step guide to Studielink
   Ben je nog niet bekend met Studielink? Lees dan eerst de Step-by-step guide (in het Engels).
  • Check persoonlijke gegevens en e-mailadres
   Check eerst je persoonlijke gegevens. De UvA stuurt berichten over je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.
  • Controle gegevens door Studielink
   Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je dat nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Programmanaam in Studielink
   Let erop dat je je aanmeldt voor het goede programma in Studielink. Op de pagina Toelating en aanmelding van de master van je keuze lees je voor welk programma je je moet aanmelden. 
 • Aanmelden voor twee masterprogramma's
  • Als je je voor een tweede masterprogramma wil aanmelden met een andere Studielinknaam, dien voor dit programma dan een apart verzoek tot inschrijving in.
  • Als je je voor een tweede masterprogramma wil aanmelden met dezelfde Studielinknaam, dan kun je in Studielink alleen het programma van je eerste keuze aangeven. In MyInfo kun je je dan ook voor een tweede masterprogramma aanmelden. Let wel dat alleen je aanmelding voor het programma van je eerste keus in behandeling zal worden genomen. Alleen als je niet bent toegelaten tot het programma van je eerste keuze zal je tweede aanmelding in behandeling worden genomen.
 • Na Studielink: Activeer je UvAnetID