For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

Dien je aanmelding in via MyInfo

Om je aanmelding voor een masterprogramma aan de Graduate School of Humanities te voltooien, dien je vóór de aanmelddeadline een volledig digitaal dossier te uploaden via MyInfo.

Aanmelddocumenten

 • Cijferlijsten en diploma's (indien behaald)

  Afhankelijk van waar je je bachelor en/of master hebt behaald, worden er verschillende eisen gesteld aan hoe je het bewijs van je behaalde studieresultaten aanlevert. Check hieronder tot welke categorie je behoort en hoe je je cijferlijsten en diploma's dient up te loaden.

  UvA-studenten

  UvA-studenten die zich aanmelden voor een master bij de Graduate School of Humanities kunnen een print screen van hun cijfers uit SiS uploaden. Afgestudeerden van de UvA dienen de officiele diploma('s) en cijferlijst(en) van hun bachelor en master (indien van toepassing) te uploaden op hun MyInfo-aanmeldpagina. Voeg ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

  Aanmelders met een Nederlandse (niet-UvA) vooropleiding

  Aanmelders die hun bachelor en/of master hebben behaald/zullen behalen aan een andere Nederlandse universiteit dan de UvA dienen officiële cijferlijsten van hun vooropleiding te uploaden. Print screens van online cijferregistratiesystemen zullen niet worden geaccepteerd. Voeg ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

  Aanmelders met een niet-Nederlandse vooropleiding

  Zijn je cijferlijst(en) en diploma('s) (indien behaald) in een andere taal uitgegeven dan Nederlands, Engels, Duits of Frans, dan zul je ook officiële Engelse of Nederlandse vertalingen van deze documenten moeten uploaden op je MyInfo-aanmeldpagina. Voeg naast je cijferlijsten en diploma's ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

 • Motivatieformulier

  In het motivatieformulier, dat je hieronder kunt downloaden, beantwoord je enkele vragen over je vooropleiding en je motivatie om een bepaald masterprogramma te gaan volgen. Als je je voor meer dan één programma aanmeldt, dien je voor het formulier voor elk programma afzonderlijk in te vullen. Je uploadt het ingevulde motivatieformulier in MyInfo onder 'Motivatiebrief'.

  Let op: je kunt het motivatieformulier alleen invullen als je het opent in een programma als Adobe Acrobat of Preview (Mac). Je kunt het bestand niet openen in je webbrowser.

 • Curriculum vitae

  Je cv (curriculum vitae) moet in het Engels opgesteld zijn, en moet je persoonsgegevens bevatten en een duidelijk overzicht van je vooropleiding en werkervaring tot nu toe.

 • Bewijs taalvaardigheid

  Ben je een internationale student en meld je je aan voor een Nederlandstalig masterprogramma? Als je al in het bezit bent van een NT2-diploma, dan dien je dit te uploaden op je aanmeldpagina in MyInfo.

  Als je je aanmeldt voor een Engelstalig masterprogramma, check dan de Engelse taaleisen van de Graduate School of Humanities om te achterhalen of je een scorerapport van een Engelse taaltest dient te uploaden in MyInfo of dat je hiervan bent vrijgesteld.

 • Programmaspecifiek document

  Voor de volgende masterprogramma's dien je ook een programmaspecifiek document te uploaden:

  • Alle tweejarige research masters
  • Archival and Information Studies (90 EC)
  • Conservation and Restoration of Cultural Heritage
  • Curating Art and Cultures
  • Heritage and Memory Studies
  • Holocaust and Genocide Studies
  • International Dramaturgy
  • Journalistiek en media
  • Language and Society
  • Literature, Culture and Society
  • Literature, Language and Education
  • Museum Studies
  • Preservation and Presentation of the Moving Image
  • Redacteur/editor

  Check bij het desbetreffende programma onder Toelating en inschrijving > Stap 5: Meld je aan voor de master in MyInfo welk programmaspecifiek document je dient te uploaden.