For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Study programmes

Masterprogramma's

Graduate School of Humanities

De Graduate School of Humanities van de Universiteit van Amsterdam biedt mastersprogramma's aan in breed scala aan disciplines waaronder media, geschiedenis, literatuur en taalwetenschappen, filosofie, erfgoed en kunst en cultuur. Het onderwijs is ingebed in innovatief onderzoek.

Masteropleidingen in de Geesteswetenschappen

De Graduate School of Humanities biedt 26 Nederlandstalige en 53 Engelstalige tracks aan. Ook zijn er specialisaties in Arabisch, Duits, Frans, Grieks en Latijn, Hebreeuws, Italiaans, Scandinavisch, Slavische talen en Spaans. Veel programma's scoren hoog in Nederlandse en internationale rankings

Diploma

Studenten krijgen na afronding van hun masteropleiding een diploma waarop de opleidingsnaam vermeld staat. De naam van de track (en in sommige gevallen de gevolgde specialisatie) komt op het diplomasupplement te staan.

Verschillende typen programma's

Er zijn drie soorten programma's.

Reguliere masterprogramma's

  • 60 punten

  • 1 jaar

Binnen deze eenjarige programma's kun je je specialiseren in één van de vele disciplines van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Je volgt 42 punten aan vakken en schrijft een scriptie van 18 punten.

Duale masterprogramma's

  • 90 punten
  • 1,5 - 2 jaar

Deze programma's bieden een uitstekende voorbereiding op het beroepsveld door de omvangrijke stage die is opgenomen in het programma. Vanwege deze stage is het aantal beschikbare plaatsen voor de opleidingen beperkt. Duale masters zijn selectief, dat wil zeggen dat elke aanmelding beoordeeld wordt door een selectiecommissie, bestaande uit academici en mensen uit het beroepsveld.

Research masterprogramma's

  • 120 punten
  • 2 jaar

Research masters (of onderzoeksmasters) zijn tweejarige opleidingen voor studenten met een sterke wetenschappelijke belangstelling. Research masters zijn selectief, dat wil zeggen dat elke aanmelding beoordeeld wordt door een selectiecommissie. Deze masters bereiden je voor op een wetenschappelijke carrière aan een universiteit. Na afronding van een onderzoeksmaster kun je solliciteren naar een promotieplaats.

De onderzoeksmasters hebben een vergelijkbare opbouw. Je volgt kernvakken, keuzevakken, tutorials en onderwijs bij een van de landelijke onderzoekscholen. Je schrijft een scriptie van 18 punten, en maakt in de loop van het programma kennis met onderzoek dat gedaan wordt aan de faculteit. De keuzevakken kies je uit het aanbod van vakken binnen de eenjarige masters.