For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Study programmes

Overstappen naar een researchmaster

Bij sommige eenjarige masters is het mogelijk om per februari over te stappen naar een researchmaster. Om een verzoek tot overstap te doen, dien je de volgende stappen te volgen. Eind januari hoor je van de Admissions Office of je bent toegelaten.

Stappen voor 1 januari 2020

  1. Bespreek met de coördinator van de researchmaster of je een verzoek tot overstap per februari mag doen. Bij je aanmelding in MyInfo zul je de schriftelijke toestemming van de mastercoördinator moeten uploaden.
  2. Licht het Admissions Office van de Faculteit der Geesteswetenschappen in dat je een verzoek tot overstap wilt doen.
  3. Voeg een verzoek tot inschrijving toe in Studielink voor de researchmaster. Kies de opleidingsnaam met '-research master, na studieonderbreking' of '- Research Master's, after a temporary termination of enrolment' erachter in Studielink. Vervolgens kun je studiestart per 1 februari selecteren.
    Let op: schrijf je nog niet uit voor de eenjarige master die je aan het volgen bent.
  4. Nadat je je in Studielink hebt aangemeld, ontvang je een e-mail met een link naar MyInfo. Je moet vóór 1 januari 2020 een compleet dossier met aanmelddocumenten hebben ingediend via MyInfo. Late of incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen. Je kan de schriftelijke toestemming van de coördinator van de research master om je aan te melden voor een overstap uploaden onder ‘Transfer application/Overstapverzoek aanmelding’. Omdat je reeds bent toegelaten tot een masterprogramma aan de UvA, ben je automatisch vrijgesteld van de taaleis. 
  5. Meld je aan voor vakken van het tweede semester tijdens de vakaanmeldingsperiode. Meld je zowel aan voor vakken van de research master als voor vakken van je huidige reguliere master.

Wat te doen als je bent toegelaten tot de research master

  1. Laat de mastercoördinator van de eenjarige master weten dat je overstapt naar de researchmaster.
  2. Schrijf je in Studielink uit voor het eenjarige programma.
  3. Meld je af voor de vakken van de eenjarige master.