For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Study programmes

Pre-master Boekwetenschap

Biedt toegang tot:

Bestemd voor:

Studenten met een afgeronde hbo-opleiding of universitair bachelordiploma dat niet direct toegang biedt tot de master Boekwetenschap. Beschik je over een universitair bachelordiploma, dan hoef je de vakken Academische vaardigheden (2x6 ECTS) niet te volgen, waarna het programma niet 42 maar 30 ECTS omvat.

Programma

Semester 1:

  • Academische vaardigheden 1 (6 EC, blok 1)
  • Van handschrift naar druk (12 EC, blok 1 en 2)
  • Monnikenwerk (6 EC, blok 2)
  • Academische vaardigheden 2 (6 EC, blok 3)

Semester 2:

  • Wetenschapsfilosofie (6 EC, blok 4)
  • Kaarten en atlassen (6 EC, blok 4)

Procedure: inschrijven via Studielink

Als je door middel van deze pre-master toegang wilt krijgen tot de master Boekwetenschap, dan dien je eerst in Studielink een verzoek tot inschrijving in voor de master Kunst- en cultuurwetenschappen 60 EC. Je meldt je dus niet direct aan voor de pre-master, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master zoals beschreven op de pagina Toelating en aanmelding.

Het Admissions Office van de Graduate School of Humanities beoordeelt je vooropleiding. Als je via de pre-master kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je hierover bericht. Pas daarna meld je je in Studielink aan voor de pre-master. Rond je de pre-master binnen een jaar met succes af, dan word je automatisch toegelaten tot de master Boekwetenschap.

Inschrijven via Studielink

Alternatieve routes

Als je een universitaire bachelor aan het volgen bent, kun je via de minor Boekwetenschap ook toegang krijgen tot de master. Je kunt dan in veel gevallen, afhankelijk van je bachelor, zonder vertraging met de master beginnen.

Meer informatie

prof. dr. E.A. (Lisa) Kuitert

Coördinator master Boekwetenschap