For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Study programmes

Pre-master Midden-Oostenstudies

Voorwaarde voor toelating tot deze pre-master is dat je de Nederlandse of een andere EU-nationaliteit hebt.

Biedt toegang tot:

Programma

Let op: beschik je over een universitair bachelordiploma, dan hoef je de vakken Academische vaardigheden / Academic Skills (2 x 6 EC) niet te volgen, waarna het programma niet 42 maar 30 EC omvat.

Je volgt een van onderstaande programma's. Beide varianten geven toegang tot beide masterprogramma's, maar het wordt uiteraard sterk aanbevolen om de variant te kiezen die past bij de master die je wilt gaan volgen.

 • Variant Midden-Oostenstudies

  Semester 1

  • Academische vaardigheden (12 EC, blok 1 en 3)
  • The Middle East: History, Politics and Economy (6 EC, blok 1)
  • Literatures of the Modern Middle East (6 EC, blok 2)

  Semester 2

  • De wereld in delen: inleiding regiostudies (6 EC, blok 1)
  • Middle East: seminar (6 EC, blok 1)
  • Sharia and Halakha and the Modernisation of Religious Law (6 EC, blok 2)

Procedure: inschrijven via Studielink

Als je door middel van deze pre-master toegang wilt krijgen tot Hebrew and Jewish Studies of Midden-Oostenstudies, dan dien je eerst een verzoek tot inschrijving in voor de master Midden-Oostenstudies / Middle Eastern Studies. Je meldt je dus niet direct aan voor de pre-master, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master zoals beschreven voor Midden-Oostenstudies en Hebrew and Jewish Studies. Volg alle stappen van het inschrijfproces, inclusief inschrijving in MyInfo en het aanleveren van alle gevraagde toelatingsdocumenten.

De selectiecommissie beoordeelt je vooropleiding. Als je via de pre-master kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je hierover bericht. Rond je de pre-master binnen een jaar met succes af, dan word je automatisch toegelaten tot de master van je keuze.

Aanmelddeadline

De aanmelddeadline voor de pre-master is gelijk aan die voor de master. Voor studenten met een Nederlandse of EU/EER-nationaliteit geldt de deadline van 15 mei.

Kosten

Het collegegeldtarief voor een pre-master in het studiejaar 2020-2021 is € 35,71 per EC, met een maximum van € 2.143. Voor een pre-masterprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.499,82; voor een programma van 30 EC € 1.071,30.

Meer informatie

prof. dr. I.E. (Irene) Zwiep

Coördinator master Hebrew and Jewish Studies

dr. R.A.F.L. (Robbert) Woltering

Coördinator master Midden-Oostenstudies