For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Master
Archaeology
Compare programmes

Vanuit Saxion naar een master Archeologie in Amsterdam

Ben je student van de opleiding Archeologie aan de Hogeschool Saxion en wil je doorstromen naar de universiteit voor het behalen van een master Archeologie, dan volg je eerst een doorstroomminor van 30 EC aan de universiteit.

Samenstelling van de doorstroomminor

Als student van Saxion volg je een minorprogramma van 30 EC, samengesteld uit modules van de bacheloropleiding Archeologie en prehistorie. Je volgt drie verplichte modules (samen 18 EC) en twee keuzemodules (samen 12 EC). Het aanbod van keuzemodules is ruim. Hierdoor is het mogelijk uitgebreid kennis op te doen op de terreinen waar de opleiding archeologie in Amsterdam sterk in is, zoals provinciaal-Romeinse archeologie, de archeologie van Middeleeuwen en Nieuwe tijd of science-based methoden. Je volgt de vakken samen met studenten uit het tweede en derde jaar van de opleiding. De meeste vakken zijn in het Engels, maar essays en tentamens mogen in het Nederlands worden gemaakt.

Drie verplichte vakken

From Excavation to Publication
Theory in Archaeology
Archaeological Materials in Context

Keuze uit twee van onderstaande vakken

Archaeology and the City
Archaeology of Cult
Science in Archaeology
Advanced Digital Archaeology
Heritage in Context

Aanmelding en verdere informatie

Kies je voor deze doorstroomminor? Meld je dan aan via de website van de Vrije Universiteit; je wordt dan automatisch ingeschreven als bijvakstudent aan de UvA. Alle colleges vinden plaats in de binnenstad van Amsterdam, op loopafstand van Amsterdam CS en dichtbij metrohalte Rokin. Voor de meeste vakken volg je vier uur college in de week, geroosterd op twee dagen. 

Saxion-studenten die de doorstroomminor volgen, worden uitgenodigd voor archeologische bijeenkomsten op VU en UvA, zoals het jaarlijkse Romeinensymposium op de VU. Dat biedt een mogelijkheid tot nadere kennismaking.

Na afronding van je bachelor en doorstroomminor

Heb je een bachelordiploma van Saxion én heb je de doorstroomminor succesvol doorlopen, dan kun je je vervolgens inschrijven voor de master Archaeology aan VU/UvA, zoals aangeboden door ACASA.

Voor meer informatie over de doorstroomminor kun je contact opnemen met:
Dr. Sjoerd Kluiving, Vrije Universiteit Amsterdam: s.j.kluiving@vu.nl 
Dr. Arno Verhoeven, Universiteit van Amsterdam: A.A.A.Verhoeven@uva.nl