For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Minor Archeologie voor Saxion-studenten

Archeologie voor Saxion-studenten

Studenten Archeologie van Hogeschool Saxion kwalificeren zich met deze doorstroomminor voor de toelating tot een universitaire master in Archeologie aan de UvA en de VU.

Archeologie in Amsterdam

Studenten van de opleiding Archeologie van Hogeschool Saxion die willen doorstromen naar een universitaire master Archeologie, kunnen binnen Saxion een PlusProgramma volgen en vervolgens, in aanvulling hierop, kiezen voor de doorstroomminor Archeologie.

De doorstroomminor bestaat uit drie verplichte modules (18 EC) en twee keuzemodules (12 EC), waarbij gekozen kan worden uit een ruim aanbod. De vakken worden verspreid over het hele studiejaar gegeven aan zowel de Universiteit van Amsterdam (UvA) als de Vrije Universiteit (VU). Met deze minor kun je uitgebreid kennis opdoen op de terreinen waar de Amsterdamse archeologie-opleidingen sterk in zijn: provinciaal-Romeinse archeologie, de archeologie van de Middeleeuwen en Nieuwe tijd, waaronder van Amsterdam zelf, en Mediterrane archeologie.

Universitaire master 

Studenten met een bachelordiploma van Saxion die de doorstroomminor succesvol hebben afgerond, kwalificeren zich hiermee voor toelating tot de gezamenlijke Amsterdamse archeogiemaster van UvA/VU.

Toelating

  • Voor studenten Archeologie van Hogeschool Saxion die het PlusProgramma afgerond hebben.
  • Er kunnen ingangseisen gelden voor de afzonderlijke vakken van deze minor.

Aanmelden

Wil je deze minor volgen, dan meld je je aan bij de UvA óf de VU. Kies je voor de UvA, dan ben je automatisch bijvakstudent aan de VU, zodat je ook daar vakken kunt volgen. Andersom geldt hetzelfde: je meldt je aan bij de VU en wordt dan automatisch bijvakstudent aan de UvA. 

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Archeologie voor Saxion-studenten
Mode Full-time
Credits 30 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch, English
Conditions for admission Preliminary training necessary
Starts in September