Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Je dient je te allen tijde aan te melden voor het masterprogramma dat je uiteindelijk wilt volgen, ook al denk je dat je niet direct toelaatbaar bent. De toelatingscommissie beoordeelt je aanmelding en besluit of je wordt toegelaten tot de master, of je toelaatbaar bent op voorwaarde van de afronding van een schakelprogramma, of dat je niet toelaatbaar bent.

Stappenplan

 1. Controleer de aanmelddeadline
  Aangezien je als eerste een aanmelding doet voor de master die je uiteindelijk wilt volgen, is ook de deadline van die master van toepassing. Kijk op de pagina van de master van je keuze onder Toelating en aanmelding (of Application and admission) welke deadline dit is. Voor programma's zonder selectieprocedure geldt in de regel 15 mei als deadline voor studenten met een Nederlandse vooropleiding.
 2. Dien in Studielink een verzoek tot inschrijving in voor de master
  Je kunt je niet direct aanmelden voor het schakelprogramma, maar moet de aanmeldprocedure voor de master volgen. Doorloop alle stappen van de aanmeldprocedure, inclusief je aanmelding in MyInfo en het insturen van een benodigde aanmelddocumenten. Dit zorgt ervoor dat je in het volgende jaar uiteindelijk automatisch kunt worden toegelaten tot de master.
 3. Wacht op het toelatingsbesluit
  De toelatingscommissie beoordeelt je vooropleiding. Als je toelaatbaar bent op voorwaarde van het afronden van een schakelprogramma, dan ontvang je een afwijzing voor de master en een positief besluit voor de pre-master.
 4. Dien in Studielink een verzoek tot inschrijving in voor het schakelprogramma
  Pas nadat je voorwaardelijk bent toegelaten tot het schakelprogramma dien je een inschrijfverzoek in voor deze pre-master. Je ontvangt hiervoor nadere instructies per e-mail.

Kosten

Het collegegeldtarief voor schakelprogramma's in het studiejaar 2023-2024 bedraagt € 38,56 per studiepunt (ECTS), met een maximum van € 2.314. Voor een schakelprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.620; voor een programma van 30 EC € 1.157.