Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl

Bewijs van afstuderen aanleveren

Je kunt alleen in september met het (pre-)masterprogramma beginnen als je vóór 1 september van dat jaar je bachelordiploma hebt behaald.

Nederlandse vooropleiding

Indien je je bachelor aan de UvA of een Nederlandse universiteit hebt gevolgd, geef dan via het formulier hieronder je afstuderen door aan het Admissions Office zodra je afstuderen door je universiteit is geregistreerd. Wij kunnen dan je afstudeerdatum verifiëren en je masterinschrijving definitief maken. UvA-studenten vinden informatie over het aanvragen van een diploma op de studentensite.

De deadline om je afstuderen door te geven is 31 augustus 2023. Zorg er dus voor dat je ruim voor deze deadline de juiste stappen hebt genomen bij jouw onderwijsinstelling om officieel af te studeren. Doe je dit niet, studeer je niet af vóór 31 augustus en/of heb je het bovenstaande formulier niet vóór 31 augustus ingediend? Dan wordt je inschrijving niet definitief gemaakt en kun je niet met de masteropleiding beginnen in het academische jaar 2023-2024.

Het kan een aantal weken duren voordat je universiteit je afstuderen heeft geregistreerd. Heb je alle onderdelen van je bachelor afgerond maar is je afstuderen nog niet vastgelegd en ben je bang dat dit niet op tijd gebeurt? Vraag dan een vertegenwoordiger van je universiteit om een afstudeerverklaring op te sturen naar certifieddocumentsma-fgw@uva.nl. Je kunt ook een door je thuisinstelling gewaarmerkte kopie van een afstudeerverklaring opsturen naar ons postadres.

Zonder bewijs van afstuderen kunnen wij je masterinschrijving niet definitief maken en je geen toelatingsverklaring voor de master sturen.

Niet-Nederlandse vooropleiding

Als je een bacheloropleiding buiten Nederland hebt gevolgd, dien je gewaarmerkte kopieën van je diploma(s) en cijferlijst(en) van je genoten hoger onderwijs op te sturen aan de Graduate School of Humanities. Kopieën die niet gewaarmerkt zijn en digitale scans van gewaarmerkte kopieën worden niet geaccepteerd.

Kijk voor meer informatie op onderstaande webpagina voor studenten met een buitenlandse vooropleiding:

Ontvang je je diploma na 31 augustus?

Als je bent afgestudeerd voor je bachelor met een afstudeerdatum van uiterlijk 31 augustus, maar je je daadwerkelijke diploma na 31 augustus ontvangt, stuur dan een gewaarmerkte afstudeerverklaring inclusief de definitieve cijferlijst op naar de Graduate School of Humanities. Deze moet onder andere de afstudeerdatum, de stempel van de universiteit en de handtekening van iemand van de universiteit bevatten om te worden geaccepteerd. Let op: de afstudeerdatum moet een datum zijn vóór 1 september 2021. Ligt je officiële afstudeerdatum na 31 augustus? Dan kun je volgens de Wet Hoger Onderwijs helaas niet starten met de master.