Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Je kunt alleen in september met het (pre-)masterprogramma beginnen als je vóór 1 september van dat jaar je bachelordiploma hebt behaald.

Indien je je bachelor aan de UvA of een Nederlandse universiteit hebt gevolgd, dan kan het Admissions Office je diploma verifiëren zodra je afstuderen door je universiteit is geregistreerd en je dit aan ons hebt doorgegeven. Heb je je diploma aan een buitenlandse universiteit behaald, dan dien je gewaarmerkte kopieën van je diploma(s) en cijferlijst(en) op te sturen.

 • Vooropleiding aan de UvA

  Op student.uva.nl vind je informatie over het aanvragen van je diploma. Zorg ervoor dat je je diploma aanvraagt vóór 1 juli.

  Je moet uiterlijk op 31 augustus zijn afgestudeerd van je (bachelor)opleiding. Het Admissions Office controleert handmatig gedurende de maand augustus of je bent afgestudeerd. Je hoeft hiervoor niets te doen. Zodra dit gecontroleerd is, wordt je voorwaardelijke toelating omgezet naar een definitieve toelating.

  Indien je al in het bezit bent van je diploma, dan kun je je afstuderen ook doorgeven via onderstaand formulier:

 • Vooropleiding elders in Nederland

  Heb je je diploma in Nederland behaald, dan kan het Admissions Office je diploma verifiëren zodra je afstuderen door je universiteit is geregistreerd en je dit aan ons hebt doorgegeven via onderstaand formulier:

  De deadline om je afstuderen door te geven is 31 augustus 2024. Zorg er dus voor dat je ruim voor deze deadline de juiste stappen hebt genomen bij jouw onderwijsinstelling om officieel af te studeren. Doe je dit niet, studeer je niet af vóór 31 augustus en/of heb je het bovenstaande formulier niet vóór 31 augustus ingediend? Dan wordt je inschrijving niet definitief gemaakt en kun je niet met de masteropleiding beginnen in het academische jaar 2024-2025.

  Het kan een aantal weken duren voordat je universiteit je afstuderen heeft geregistreerd. Heb je alle onderdelen van je bachelor afgerond maar is je afstuderen nog niet vastgelegd en ben je bang dat dit niet op tijd gebeurt? Vraag dan een vertegenwoordiger van je universiteit om een afstudeerverklaring op te sturen naar certifieddocumentsma-fgw@uva.nl. Je kunt ook een door je thuisinstelling gewaarmerkte kopie van een afstudeerverklaring opsturen naar ons postadres.

  Zonder bewijs van afstuderen kunnen wij je masterinschrijving niet definitief maken en je geen toelatingsverklaring voor de master sturen.

 • Vooropleiding buiten Nederland

  Als je een bacheloropleiding buiten Nederland hebt gevolgd, dien je gewaarmerkte kopieën van je diploma(s) en cijferlijst(en) van je genoten hoger onderwijs op te sturen aan de Graduate School of Humanities. Kopieën die niet gewaarmerkt zijn en digitale scans van gewaarmerkte kopieën worden niet geaccepteerd.

  Kijk voor meer informatie op onderstaande webpagina voor studenten met een buitenlandse vooropleiding:

 • Ontvang je je diploma na 31 augustus?

  Als je bent afgestudeerd voor je bachelor met een afstudeerdatum van uiterlijk 31 augustus, maar je je daadwerkelijke diploma na 31 augustus ontvangt, stuur dan een gewaarmerkte afstudeerverklaring inclusief de definitieve cijferlijst op naar de Graduate School of Humanities. Deze moet onder andere de afstudeerdatum, de stempel van de universiteit en de handtekening van iemand van de universiteit bevatten om te worden geaccepteerd.

  Studeer je na 31 augustus af?

  De afstudeerdatum moet een datum zijn vóór 1 september. Ligt je officiële afstudeerdatum na 31 augustus? Dan kun je volgens de Wet Hoger Onderwijs helaas niet starten met de (pre-)master.