Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Om je aanmelding voor een (pre-)masterprogramma aan de Graduate School of Humanities te voltooien, dien je vóór de aanmelddeadline een volledig digitaal dossier te uploaden via MyInfo.

Na het indienen van je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je binnen 48 uur een e-mail met je UvAnetID per e-mail. Je hebt dit UvAnetID nodig om in te loggen in MyInfo, het aanmeldsysteem van de UvA. Zorg ervoor dat je je aanmelding goed voorbereidt voordat je het formulier invult.

Verzamel de benodigde documenten

Verzamel alle documenten die je nodig hebt voor je aanvraag als je dat nog niet hebt gedaan. Je wordt gevraagd de volgende documenten te uploaden:

  • Curriculum vitae;
  • Bewijs van taalvaardigheid (indien van toepassing, zie taaleisen);
  • Actuele cijferlijst, uitgegeven door je onderwijsinstelling;
  • Diploma (indien behaald) of een lijst van vakken die je nog moet behalen;
  • Vertaling van je diploma en cijferlijst (indien niet Nederlands, Engels, Duits of Frans);
  • Motivatieformulier (indien gevraagd, PDF);
  • Programmaspecifiek document (indien nodig, zie hieronder).

Aanmeldformulier insturen

Log in op MyInfo met je UvAnetID om het aanvraagformulier te openen. Vul de verplichte velden (gemarkeerd met een sterretje) in en upload alle benodigde documenten. Je kunt het formulier tussentijds opslaan en later verder invullen, zolang je het formulier maar verzendt vóór de deadline die geldt voor het programma waarvoor je je aanmeldt. Alleen documenten die worden geüpload tijdens het indienen van de aanmelding worden in behandeling genomen. Documenten die per e-mail naar het Admissions Office of de toelatingscommissie worden gestuurd, worden niet in behandeling genomen.

Werkt de verzendknop niet? Controleer dan zorgvuldig of je alle verplichte velden hebt ingevuld.

Wacht op toelatingsbesluit

Zodra we je volledige aanmelding hebben ontvangen, zal de toelatingscommissie van de opleiding het beoordelen. De meeste niet-selectieve programma's werken met rolling admissions, wat inhoudt dat je binnen 10 tot 12 weken na je aanmelding een besluit kunt verwachten. Bij de meeste selectieve masters worden de aanmeldingen pas verwerkt na de aanmelddeadline; dit in verband met het beperkte aantal plaatsen. Bij deze masters ontvang je 10 tot 12 weken na de deadline je besluit. Bekijk de pagina Application and admission of Toelating en aanmelden van de master van je keuze voor meer informatie.

Bij een positieve beoordeling ontvang je per e-mail een besluit van voorwaardelijke toelating. Om je aanmelding voort te zetten, dien je dit aanbod zo snel mogelijk te accepteren. Lees verder over de stappen die je moet zetten om dit aanbod onvoorwaardelijk te maken, en volledig ingeschreven te staan als UvA-student.