Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Overstappen naar een researchmaster

Hoe pak je dit aan?

Bij sommige eenjarige masters is het mogelijk om per februari over te stappen naar een researchmaster. Om een verzoek tot overstap te doen, dien je de volgende stappen te volgen. Eind januari hoor je van de Admissions Office of je bent toegelaten.

Stappen vóór 5 januari 2022

 1. We raden je aan om contact op te nemen met de coördinator van de research master en de studieadviseur, en aan te geven dat je de overstap wilt maken. Dit is echter niet verplicht.
 2. Licht het Admissions Office van de Faculteit der Geesteswetenschappen in dat je een verzoek tot overstap wilt doen.
 3. Voeg een verzoek tot inschrijving toe in Studielink voor de researchmaster. Kies de opleidingsnaam met '-research master, na studieonderbreking' of '- Research Master's, after a temporary termination of enrolment' erachter in Studielink. Vervolgens kun je studiestart per 1 februari selecteren.
  Let op: schrijf je nog niet uit voor de eenjarige master die je aan het volgen bent. Houd er verder rekening mee dat als je je aanmeldt voor een overstap nadat je al een masteropleiding in Nederland voltooid hebt, dit gezien wordt als een nieuwe inschrijving, waardoor je mogelijk geen aanspraak meer maakt op het wettelijk collegegeldtarief.
 4. Nadat je je in Studielink hebt aangemeld, ontvang je een e-mail met een link naar MyInfo. Je moet vóór 5 januari 2022 een compleet dossier met aanmelddocumenten hebben ingediend via MyInfo.
  - Upload daarbij ook een overzicht van de resultaten uit het eerste semester van de master die je nu aan de UvA volgt. Dit kun je doen met een screenshot van je resultaten in SIS. Als je cijfers nog niet bekend zijn op 4 januari 2022, upload dan een overzicht van vakken die nog beoordeeld moeten worden.
  - Upload daarnaast ook de schriftelijke toestemming van de coördinator van de research master om je aan te melden voor een overstap. Je kunt dit in MyInfo doen onder ‘Transfer application/Overstapverzoek aanmelding’.
  - Omdat je reeds bent toegelaten tot een masterprogramma aan de UvA, ben je automatisch vrijgesteld van de taaleis. 
 5. Meld je aan voor vakken van het tweede semester tijdens de vakaanmeldingsperiode. Meld je zowel aan voor vakken van de research master als voor vakken van je huidige reguliere master.

Wat te doen als je bent toegelaten tot de research master

 1. Laat de mastercoördinator van de eenjarige master weten dat je overstapt naar de researchmaster.
 2. Controleer dat je in Studielink correct ingeschreven staat voor het programma waar je per februari naar wilt switchen.
 3. Schrijf je in Studielink per februari uit voor het eenjarige programma.
 4. Meld je af voor de vakken van de eenjarige master.