Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl

Bereid je aanmelding voor

Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt voordat je je aanmelding start. Lees de informatie op deze website zorgvuldig door en verzamel alvast alle documenten die je bij je aanmelding nodig hebt.

Je aanmelding bestaat uit een inschrijvingsverzoek dat je indient via Studielink, en een UvA-aanmeldformulier waarin je verschillende documenten aanlevert. 

Aanmeldperiode

Kijk bij het programma van je keuze welke wanneer de aanmelding geopend is, en wat de uiterlijke deadline voor aanmelding is.

Taaleisen

Om een (pre-)master te kunnen volgen, moet je voldoen aan de (Engelse of Nederlandse, afhankelijk van de voertaal) taaleisen. Ben je een internationale student en ga je een Nederlandstalige master doen? Dan kan je gevraagd worden een NT2-diploma aan te leveren. Controleer de taaleisen en ontdek of je 

 • automatisch vrijgesteld bent (op basis van je diploma's);
 • een bewijs van voldoende taalvaardigheid moet uploaden;
 • in aanmerking komt om een vrijstelling aan te vragen.

Kandidaten die niet voldoen aan de taaleisen worden automatisch afgewezen.

Diploma's en cijferlijsten

In veel gevallen zul je je voor een (pre-)master aanmelden terwijl je je bachelor nog niet hebt afgerond. Als dat het geval is, dien je in plaats van je diploma een overzicht te uploaden van de vakken die je nog moet afronden. Je kunt je aanmelding gewoon indienen, zolang je je bachelordiploma maar behaalt vóór de start van het nieuwe studiejaar op 1 september. 

 • UvA-studenten

  UvA-studenten die zich aanmelden voor een master bij de Graduate School of Humanities kunnen een print screen van hun cijfers uit SIS uploaden. Afgestudeerden van de UvA dienen de officiele diploma('s) en cijferlijst(en) van hun bachelor en master (indien van toepassing) te uploaden op hun MyInfo-aanmeldpagina. Voeg ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

 • Aanmelders met een Nederlandse (niet-UvA) vooropleiding

  Aanmelders die hun bachelor en/of master hebben behaald/zullen behalen aan een andere Nederlandse universiteit dan de UvA dienen officiële cijferlijsten van hun vooropleiding te uploaden. Print screens van online cijferregistratiesystemen zullen niet worden geaccepteerd. Voeg ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

 • Aanmelders met een niet-Nederlandse vooropleiding

  Zijn je cijferlijst(en) en diploma('s) (indien behaald) in een andere taal uitgegeven dan Nederlands, Engels, Duits of Frans, dan zul je ook officiële Engelse of Nederlandse vertalingen van deze documenten moeten uploaden op je MyInfo-aanmeldpagina. Voeg naast je cijferlijsten en diploma's ook een korte omschrijving toe van vakken die relevant zijn voor het masterprogramma en een lijst van de vakken die nog moeten worden behaald (indien van toepassing).

  Als je je aanmeldt voor een duale of onderzoeksmaster en je cijfergemiddelde lager is dan de vereiste 7 (voor duale masters) of 7.5 (voor onderzoeksmasters), zorg dan dat je hiervoor een verklaring geeft in je motivatiebrief.

Curriculum vitae

Werk je curriculum vitae bij, en stel het op in de voertaal van het programma waar je je voor aanmeldt. Zorg ervoor dat je cv in ieder geval je belangrijkste persoonsgegevens bevat, alsmede een duidelijk overzicht van de onderwijs- en werkervaring waarover je beschikt.

Motivatieformulier

Alle kandidaten moeten een motivatieformulier invullen. Als je je aanmeldt voor meer dan één programma, moet je voor elk programma een afzonderlijke motivatie schrijven. 

Programma-specifiek document

Bij enkele programma's (met name de niet-selectieve masters) wordt gevraagd om een aanvullend, programma-specifiek document, Kijk op de pagina van het betreffende programma of dit van toepassing is.

 

Als je alle benodigde documenten verzameld en voorbereid hebt, kun je je aanmelding beginnen.