Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt voordat je je aanmelding start. Lees de informatie op deze website zorgvuldig door en verzamel alvast alle documenten die je bij je aanmelding nodig hebt.

Je aanmelding bestaat uit een inschrijvingsverzoek dat je indient via Studielink, en een UvA-aanmeldformulier waarin je verschillende documenten aanlevert. 

Aanmeldperiode

Kijk bij het programma van je keuze welke wanneer de aanmelding geopend is, en wat de uiterlijke deadline voor aanmelding is.

Taaleisen

Om een (pre-)master te kunnen volgen, moet je voldoen aan de (Engelse of Nederlandse, afhankelijk van de voertaal) taaleisen. Ben je een internationale student en ga je een Nederlandstalige master doen? Dan kan je gevraagd worden een NT2-diploma aan te leveren. Controleer de taaleisen en ontdek of je 

  • automatisch vrijgesteld bent (op basis van je diploma's);
  • een bewijs van voldoende taalvaardigheid moet uploaden;
  • in aanmerking komt om een vrijstelling aan te vragen.

Kandidaten die niet voldoen aan de taaleisen worden automatisch afgewezen.

Diploma's en cijferlijsten

In veel gevallen zul je je voor een (pre-)master aanmelden terwijl je je bachelor nog niet hebt afgerond. Als dat het geval is, dien je in plaats van je diploma een overzicht te uploaden van de vakken die je nog moet afronden. Je kunt je aanmelding gewoon indienen, zolang je je bachelordiploma maar behaalt vóór de start van het nieuwe studiejaar op 1 september. 

  • Ben je UvA-student?

    UvA-studenten die zich aanmelden voor een niet-selectieve master bij de Graduate School of Humanities kunnen een printscreen van hun cijfers uit SIS uploaden.

    Voor selectieve programma's is een officiële, door de UvA uitgegeven cijferlijst wel nodig vanwege het cijfergemiddelde.

Curriculum vitae

Werk je curriculum vitae bij, en stel het op in de voertaal van het programma waar je je voor aanmeldt. Zorg ervoor dat je cv in ieder geval je belangrijkste persoonsgegevens bevat, alsmede een duidelijk overzicht van de onderwijs- en werkervaring waarover je beschikt.

Motivatieformulier

Een deel van de masteropleidingen vraagt een ingevuld motivatieformulier. Als je je voor meer dan één programma aanmeldt, schrijf je een afzonderlijke motivatie voor de master die dit vraagt. 

Programma-specifiek document

Bij enkele programma's (met name de niet-selectieve masters) wordt gevraagd om een aanvullend, programma-specifiek document, Kijk op de pagina van het betreffende programma of dit van toepassing is.

 

Als je alle benodigde documenten verzameld en voorbereid hebt, kun je je aanmelding beginnen.