Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Wil je een master gaan doen waarvoor je een schakelprogramma (pre-master) moet volgen om aan de toelatingsvoorwaarden te voldoen? Hieronder vind je de procedure die je moet volgen.

Je dient je te allen tijde aan te melden voor het masterprogramma dat je uiteindelijk wilt volgen, ook al denk je niet direct toelaatbaar te zijn. Volg altijd de onderstaande stappen als je je wilt aanmelden voor het schakelprogramma:

  1. Dien een verzoek tot inschrijving in voor de masteropleiding van jouw keuze, in Studielink
  2. Dien een compleet aanmeldformulier in MyInfo in voor de masteropleiding vóór de aanmelddeadline

Na afronding van je aanmelding zal de toelatingscommissie jouw aanmelding evalueren. De toelatingscommissie bepaalt of je direct wordt toegelaten, toegelaten kunt worden op voorwaarde van afronding van het pre-masterprogramma, of wordt afgewezen. Als je een pre-masterprogramma moet doen, dan ontvang je hier meer informatie over per e-mail.

Aanmelddeadline

Je meldt je in eerste instantie dus altijd aan voor de master. Hiervoor geldt dus ook de deadline van de master. Deze kun je vinden op de pagina Toelating en aanmelden (Application and admission) van de master van jouw keuze

Kosten

Het collegegeldtarief voor een schakelprogramma in het studiejaar 2022-2023 is € 36,81 per EC, met een maximum van € 2.168. Voor een schakelprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.546; voor een programma van 30 EC € 1.104.

Wil je meer informatie over het aanmelden voor een schakelprogramma? Bekijk dan de video hieronder.

Aanmelden voor pre-master