Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl

Inschrijven voor een schakelprogramma

Wil je een master gaan doen waarvoor je een schakelprogramma (pre-master) moet volgen om aan de toelatingsvoorwaarden te voldoen? Dan meld je je in Studielink eerst aan voor de master die je wilt volgen. Voorwaarde voor toelating tot een pre-master is dat je de Nederlandse of een andere EU-nationaliteit hebt.

Je meldt je in eerste instantie dus niet direct aan voor het schakelprogramma, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master, inclusief inschrijving in MyInfo en het aanleveren van alle gevraagde toelatingsdocumenten. De selectiecommissie beoordeelt vervolgens je vooropleiding. Het Admissions Office zal je vervolgens informeren over je toelating tot het schakelprogramma.

Word je toegelaten tot het schakelprogramma en rond je dit binnen een jaar met succes af, dan word je in het daarop volgende studiejaar automatisch toegelaten tot de master. Dit geldt ook voor selectieve masters die een pre-master aanbieden. Je doorloopt dan voorafgaand aan het schakelprogramma de volledige selectieprocedure, en kan dan worden toegelaten op voorwaarde van voltooiing van de pre-master.

Aanmelddeadline

De aanmelddeadline voor een pre-master is gelijk aan die van de master die je wilt volgen. Voor studenten met een Nederlandse nationaliteit geldt:

  • 1 maart voor selectieve masters
  • 15 mei voor niet-selectieve masters

Kosten

Het collegegeldtarief voor een schakelprogramma in het studiejaar 2022-2023 is € 36,81 per EC, met een maximum van € 2.168. Voor een schakelprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.546; voor een programma van 30 EC € 1.104.