Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
uva.nl
Wil je de sfeer proeven bij de master die je graag wilt doen? Of een indruk krijgen van hoe een dag op de opleiding eruit ziet? Kom dan een keer meelopen. Tijdens het meelopen volg je - samen met een student van de master waarvoor jij interesse hebt - een hoorcollege en/of een werkgroep. Je zit tussen je toekomstige medestudenten en krijgt zo een goede indruk van de sfeer op de opleiding, de UvA, en de inhoud van de vakken.

Voor wie?

  • Je zit in het derde jaar van je bachelorstudie.
  • Je bent een hbo-student en je twijfelt nog tussen twee of meer opleidingen.
  • Je hebt je al verdiept in de master van je keuze. Let op: het meelopen heeft geen specifieke voorlichtings- of informatierondes. 

Programma Meelopen

  • Tijdens het meelopen volg je het reguliere lesprogramma van de masterstudent.
  • Je gaat mee naar een hoorcollege en/of werkgroep.
  • Een student leidt je rond. Aan deze student kun je al je vragen over de opleiding stellen.

Moet ik iets voorbereiden?

Er wordt van je verwacht dat je je al hebt verdiept in de opleiding. Dit doe je door bijvoorbeeld de brochure te downloaden, de webtekst van de opleiding goed te lezen en een voorlichtingsronde van de opleiding tijdens de Masterweek te volgen, of de opname ervan terug te kijken. Heb je specifieke dingen die je graag wilt weten over de master, bespreek dit dan met de student met wie je meeloopt.

Wanneer kan ik Meelopen?

Meelopen kan tussen 1 december 2023 en 1 maart 2024. Er zijn geen vaste data; na aanmelding bepaal je in overleg met de student of de opleiding op welke dag je komt meelopen.

Goed om te weten

  • Wil je meer informatie over de opleiding, maar is meelopen niet de activiteit waaraan je mee kunt doen? In de agenda vind je een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.            
  • Ben je er überhaupt nog niet uit wat je wilt studeren, doe dan de UvA Studiescanner en laat je inspireren!