Je kunt kiezen uit de specialisatie Uitgeven en redactie of Internationaal boekverkeer. In de specialisatie Uitgeven en redactie ligt het accent op tekst- en beeldredactie van Nederlandtalige werken en vertalingen, het nationale literaire bedrijf en erfgoed uit de schatkist van het Nederlandse verleden. Bij de colleges in de specialisatie Internationaal boekverkeer ligt het accent op het Nederlandse literaire bedrijf en zijn contacten met het buitenland, met aandacht voor interculturele communicatie en vertalingen, en de rol van de Nederlandse boekenmarkt in de wereld.
In beide specialisaties zijn 30 EC gereserveerd voor kernvakken. Dit zijn: Taalanalyse en tekstredactie (12 EC), Literatuur en Boekbedrijf (12 EC), en Literair Erfgoed (6 EC). De keuzeruimte (12 EC), de scriptie (18 EC) en de stage (30 EC) kun je benutten voor het werken aan je eigen profiel in het boekenvak. Zo kun je je individueel verder specialiseren in een richting naar keuze.
-
Vrije keuze: aanbevolen keuzevakken???studyprogramme .period??? 14—512
-
Taalanalyse en tekstredactie1—212
-
Literatuur en boekbedrijf2—312
-
Literair erfgoed???studyprogramme .period??? 46
-
Masterscriptie4—618
-
Tutoraat en studiebegeleiding1—6—
-
Masterstage1—330
-
Stageperiode
Een belangrijk onderdeel van een duaal masterprogramma is de stageperiode. Je sluit het programma Redacteur/editor af met een intensieve stageperiode bij een uitgeverij.
Studenten van duale masterprogramma's kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende vergoeding.
-
Masterscriptie
De masterscriptie (18 EC) is een onderzoeksverslag van circa 12.000 tot 16.000 woorden. Het onderzoeksonderwerp bepaal je in overleg met de scriptiebegeleider.