For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Dual Master
Redacteur/editor (Neerlandistiek)
Add to favourites

Toelating en inschrijven

Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor een masterprogramma in de Geesteswetenschappen bij de UvA. Al onze masterprogramma's starten in september.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Aanmelddeadline

  De aanmelddeadline voor deze selectieve master is 1 maart 2022. 

 • 2. Check de toelatingseisen

  Het duale masterprogramma Redacteur/editor is open voor aanmelding voor kandidaten met een bachelordiploma van de UvA of een erkend gelijkwaardig diploma van een andere universiteit in de geesteswetenschappen. 

  Studenten met een ander universitair bachelordiploma worden uitdrukkelijk óók uitgenodigd om zich aan te melden. De selectiecommissie kijkt dan naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten, je bachelorscriptie en je motivatie. Neem in dit geval voorafgaand aan je aanmelding contact op met de programmacoördinator.

  Hbo-bachelor: niet toelaatbaar

  Studenten met een afgeronde hbo-opleiding zijn niet toelaatbaar tot deze master. De UvA heeft geen schakelprogramma voor deze master. 

  Selectieprocedure

  In verband met het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor de duale master Redacteur/editor een selectieprocedure. De selectiecommissie kijkt hierbij naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten en motivatie en je sociale vaardigheden.

  Nederlandse taaleis

  Ben je een internationale student? Dan kan je gevraagd worden een NT2-diploma aan te leveren. Als dit op jou van toepassing is, dien je het diploma te uploaden als onderdeel van je masteraanmelding in MyInfo (zie stap 5).

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 5. Meld je aan voor de master in MyInfo

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Hiermee krijg je toegang tot MyInfo, het aanmeldformulier waarin je je aanmelddocumenten kunt uploaden. 

  Je dient de onderstaande documenten te uploaden:

  • cijferlijsten en diploma's*;
  • een motivatieformulier (PDF);
  • een cv;
  • een programma-specifiek document (zie onder);
  • (indien van toepassing) bewijs van voldoende taalvaardigheid.

  *Let op: Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen - zolang je maar vóór 1 september je bachelordiploma behaalt.

  Programma-specifiek document

  Het programmaspecifiek document dat je voor deze master moet uploaden in MyInfo is een in het Nederlands geschreven essay.

  Deadline

  Dien je aanmelding in vóór de aanmelddeadline die op jou van toepassing is (zie stap 1). Aanmeldingen die na de deadline worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. 

 

Na je aanmelding

Als je wordt toegelaten, ontvang je een besluit van (voorwaardelijke) toelating. Om verder te gaan met je inschrijving moet je dit aanbod zo snel mogelijk accepteren. Lees meer over de stappen die je moet nemen na voorwaardelijke toelating op de website van de Graduate School of Humanities: