For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
uva.nl
Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor een masterprogramma in de Geesteswetenschappen bij de UvA. Al onze masterprogramma's starten in september.

Deadline

De aanmelddeadline voor deze selectieve master is 1 maart 2024, 23.59 uur.

Meld je aan in Studielink vóór 23 februari, 23.59 uur; zie stap 3.

Inschrijfproces

  • 1. Check de toelatingseisen

    Het duale masterprogramma Redacteur/editor is open voor aanmelding voor kandidaten met een bachelordiploma van de UvA of een erkend gelijkwaardig diploma van een andere universiteit in de geesteswetenschappen. 

    Studenten met een ander universitair bachelordiploma worden uitdrukkelijk óók uitgenodigd om zich aan te melden. De selectiecommissie kijkt dan naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten, je bachelorscriptie en je motivatie. 

    Selectieprocedure

    In verband met het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor de duale master Redacteur/editor een selectieprocedure. De selectiecommissie kijkt hierbij naar de invulling van je bachelor, je studieresultaten en motivatie en je sociale vaardigheden.

    Hbo-bachelor: niet toelaatbaar

    Studenten met een afgeronde hbo-opleiding zijn niet toelaatbaar tot deze master. De UvA heeft geen schakelprogramma voor deze master.

    Nederlandse taaleis

    Om met de master te kunnen starten, moet je voldoen aan de Nederlandse taaleis. Je voldoet hier automatisch aan met een havo-diploma (met ten minste een 6.0 voor het vak Nederlands) of vwo-diploma, of als je een Nederlandstalige hbo- of universitaire bachelor hebt voltooid. Heb je een andere vooropleiding of ben je internationale student, dan dien je bewijs van Nederlandse taalvaardigheid in te dienen met je aanmelding in MyInfo. Op onderstaande pagina vind je de bewijzen die we accepteren.

  • 2. Check het collegegeld

    Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

    Overige studiekosten

    Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

  • 3. Schrijf je in voor de duale master Neerlandistiek via Studielink
  • 4. Meld je aan voor de master in MyInfo

    Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Hiermee krijg je toegang tot MyInfo, het aanmeldformulier waarin je je aanmelddocumenten kunt uploaden. 

    Bereid je aanmelding goed voor en zorg dat je alle benodigde documenten klaar hebt staan. Je dient de onderstaande documenten te uploaden:

    • curriculum vitae;
    • bewijs van taalvaardigheid (indien van toepassing);
    • actuele cijferlijst, uitgegeven door je onderwijsinstelling (ben je UvA-student, dan is een printscreen uit SIS voldoende);
    • diploma (indien behaald)* of een lijst van vakken die je nog moet behalen;
    • vertaling van je diploma en cijferlijst (indien niet Nederlands, Engels, Duits of Frans);
    • ingevuld motivatieformulier (PDF);
    • programmaspecifieke documenten (zie hieronder).

    *Let op: Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen - zolang je maar vóór 1 september je bachelordiploma behaalt.

    Dien je aanmelding in vóór de aanmelddeadline die op jou van toepassing is. Aanmeldingen die na de deadline worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. We adviseren je om je aanmelding inclusief aanmelddocumenten zo vroeg mogelijk in te dienen, en niet te wachten tot de deadline. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

    Belangrijk: binnen de master Redacteur/editor kun je kiezen uit twee specialisaties: ‘Uitgeven en redactie’ en ‘Internationaal boekverkeer’. Geef op het motivatieformulier bij vraag 1 aan voor welke specialisatie je kiest.

    Programma-specifiek document

    Lever een Nederlandstalige tekst in die je voor je bacheloropleiding hebt geschreven, het liefst je bachelorscriptie of een ander paper of essay dat je (bij voorkeur) in het derde jaar van je opleiding hebt geschreven. We verwelkomen studenten van verschillende universiteiten met verschillende studieachtergronden. Daarom is het gekozen onderwerp vrij en mag de tekstomvang variëren (minimaal 2000 woorden). Mocht je een Engelstalige bachelor hebben gevolgd, dan mag je een Engelstalige tekst aanleveren.  

    Deadline

    Dien je aanmelding in vóór de aanmelddeadline. Aanmeldingen die na de deadline worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen. 

    Voor dit programma zijn geen andere documenten nodig, zoals een referentiebrief. Alleen bovengenoemde documenten zullen door de toelatingscommissie in overweging worden genomen. 

Na je aanmelding

Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, controleren we of je een compleet dossier hebt ingeleverd. Als dit het geval is, sturen we je aanmelding door naar de toelatingscommissie. 

Als je wordt toegelaten, ontvang je een besluit van (voorwaardelijke) toelating. Om verder te gaan met je inschrijving moet je dit aanbod zo snel mogelijk accepteren. Lees meer over de stappen die je moet nemen na voorwaardelijke toelating op de website van de Graduate School of Humanities:

Veelgestelde vragen
  • Over welke kennis en kwaliteiten moet ik beschikken?

    Voor de duale master Redacteur/editor selecteren we studenten met uiteenlopende bachelorachtergronden. Je komt in aanmerking voor deze master als je beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

    • Je hebt een sterke wetenschappelijke interesse in de traditie en jongste ontwikkelingen in het boekenvak;
    • Je bent in staat om zelfstandig onderzoek te doen, theoretische kennis toe te passen en oplossingen te vinden voor uitdagingen in het boekenvak;
    • Je beschikt over een goede algemene ontwikkeling, een uitstekende schrijfvaardigheid en sociale vaardigheden.
  • Kan ik me voor meer dan één masterprogramma aanmelden?

    Ja, je kunt je voor maximaal vier masterprogramma's aanmelden. Sommige masteropleidingen bieden verschillende tracks aan. Binnen dezelfde master kun je je voor maximaal twee tracks aanmelden. Als je dat wilt, dan kun je een tweede track selecteren in het aanmeldformulier in MyInfo. Houd er rekening mee dat we eerst je eerste keuze in behandeling nemen. We kijken alleen naar de tweede track als je niet (voorwaardelijk) wordt toegelaten tot de eerste track. Als je voorwaardelijk wordt toegelaten tot de eerste track, komt de aanmelding voor de tweede track te vervallen. 

    Het is niet mogelijk om een selectieve track als tweede keuze te selecteren. Als je geïnteresseerd bent in een selectieve track, moet je die als eerste keuze selecteren. 

  • Kan ik me aanmelden voordat ik mijn bachelordiploma heb behaald?

    Ja, dat kan. Veel studenten die zich aanmelden voor een master hebben hun vooropleiding nog niet afgerond. Als dit voor jou geldt, kun je je actuele cijferlijst en een lijst van vakken die je nog moet behalen uploaden.